Abraham Hicks in Amsterdam: het was zó fijn! En dit zijn mijn inzichten

Ineens was daar eind vorig jaar de aankondiging: Esther Hicks komt naar Amsterdam en geeft daar een Abraham Hicks workshop! Daar móest ik natuurlijk bij zijn. Afgelopen weekend was het zo ver. En oh, wat was het was de investering waard!

Er hing een enorm fijne energie in de zaal. Ik hoorde zoveel bekende en nieuwe waarheden. Ik voelde de vibe in de zaal sterker en sterker worden. En ik voelde op een diep niveau iets in mezelf veranderen. Wat precies? Geen idee. Maar dat er iets is veranderd in positieve zin, voel ik heel duidelijk.

Ik ben erg benieuwd of er dit weekend bijvoorbeeld blokkades zijn verdwenen en oude overtuigingen zijn aangepakt. Dat merk ik waarschijnlijk pas tijdens de komende dagen of weken. En ik kan niet wachten!

Abraham Hicks in Amsterdam:
10 inzichten

Wat ik wél alvast kan delen, zijn de inzichten op meer bewust niveau die ik mee heb genomen. Dit zijn mijn 10 inzichten van dag 1:

Inzicht 1: Life is about now

Alles wat bestaat is oud nieuws. Als er al langere tijd iets in je realiteit is en je wilt niet dat het er is, heb je dat aangetrokken. Door er telkens weer aandacht aan te besteden. Elk moment is NU. En NU heb je de mogelijkheid om te focussen op wat je wél wilt. Want waar je NU op gefocust bent, heeft NU invloed op je vibe. En dus wat je uitzendt en aantrekt.Door NU te focussen op wat je wel wilt, trek je aan wat je wel wilt en daarmee creëer je een realiteit met alleen dingen die je wél wilt.

Inzicht 2: Mediteer om je goed te voelen, niet om een probleem op te lossen

Veel mensen gaan mediteren om een probleem op te lossen. Dat werkt niet, want mediteren gaat om connectie met source. En een probleem brengt weerstand met zich mee. En weerstand en een connectie met source gaan niet samen.

Mediteer dus om je goed te voelen. Niet alleen wanneer je je beter wilt voelen, ook als je je al goed voelt. Dan vind je je connectie met source en is het makkelijker om die connectie altijd te vinden.

Inzicht 3: Valse hoop bestaat niet

Als je iets wilt, maar iemand denkt dat het niet kan, zegt diegene dat. Want hij of zij wil je geen valse hoop geven. Maar valse hoop bestaat niet, want alles wat je wilt kan je manifesteren. Het zit al in je vortex. Je hoeft het alleen nog maar toe te laten en te ontvangen.

Inzicht 4: Er zijn 2 soorten mensen: aligned en niet aligned

Mensen hebben de nijging om zich te verzamelen in hun eigen ‘piles’. Ik noem het hier even zuilen. Vanuit hun zuil wijzen ze naar andere zuilen en veroordelen ze die. Want hun eigen zuil is de beste, vinden ze. Of het nu gaat over geloof, religie, voeding of het milieu.

Maar Abraham ziet mensen slechts in 2 zuilen: aligned of niet aligned. Oftewel: in verbinding met met source, of niet in verbinding met source.

In welke zuil sta jij?

Inzicht 5: Denken = vibratie ontvangen

In opnames op YouTube heb ik al vaak het volgende raadsel gehoord: Als een boom in het bos omvalt, maar er is niemand die het hoort, maakt het dan geluid? Het antwoord van Abraham: Nee, want de boom maakt een vibratie en die vibratie wordt pas een geluid als er een vertaler tussen zit. Zoals ons oor.

Onze gedachten werken vergelijkbaar: je ‘tunet in’, ontvangt vibraties en die vertalen zich in gedachten. En de vibraties die je ontvangt, sluiten weer aan bij de vibraties die je uitzendt. En dat sluit weer mooi aan bij inzicht 1!

Inzicht 6: je hoeft niet iets op te geven om iets te ontvangen, er is genoeg

Wij mensen zijn er heel erg goed in om te denken dat we iets op moeten geven als we iets willen. Maar dat hoeft helemaal niet. Er is geen eindige ‘abundance-taart’ die wordt verdeeld. Als je er een stukje van neemt, betekent dat niet dat er niks meer is voor een ander. Er is genoeg voor jou, er is genoeg voor iedereen.

Als je erom hebt gevraagd, is het gegeven. Nu is het jouw taak om het toe te laten en te ontvangen

Inzicht 7: tegenwerking trek je zelf aan

Er gaan een hoop verhalen rond van mensen die een duidelijk doel hadden en die ook hebben bereikt, ondanks heel veel tegenwerking. Daar hebben we bewondering voor. Wat een doorzettingsvermogen! We geloven er (bijna?) in dat je tegenwerking nodig hebt om een doel te bereiken. En dat je hard, heel hard moet werken.

We vergeten echter dat zij die tegenwerking zelf hebben aangetrokken. Ze zaten in een vibratie van weerstand. Doelen kun je ook bereiken in de flow. Dus zonder de weerstand. Als je maar aligned bent!

Inzicht 8: word een vollere versie van jezelf, niet een betere

Als je een betere versie van jezelf wilt worden, suggereert dat dat je nog niet goed genoeg bent. Ga in plaats daarvan voor een vollere versie van jezelf. Of voor méér van jezelf. Je bent altijd meer dat je denkt dat je bent.

Eén van de mensen die in de hotseat kwam, had een moment waarop zijn pianospel ineens supergoed ging. “Ik had zo’n vreemd moment waarop…” Nee! Je was in alignment en toen was je de vollere versie van jezelf. Zonder weerstand.

Inzicht 9: blijf van die mute-knop af!

Deze sluit helemaal aan bij inzicht 8, maar verdient een eigen plekje!

Wij mensen zijn helaas gewend om op de mute-knop te drukken en zo onze inner being te ‘muten’. Blij ervan af! Want we zijn en kunnen zo veel meer als we in alignment zijn! Je inner being is altijd bij je. Je connectie met source is er altijd. En wie je bent wordt alleen maar meer en meer. Hoe gaaf is dat?

Inzicht 10: weet waar je van onder de invloed bent

Ben je onder de invloed van source? Of bijvoorbeeld van het nieuws dat je ziet op CNN of niet-alignde mensen om je heen?

Als je onder de invloed bent van source, voel je positieve emoties, zoals vrijheid, empowerment en welzijn. Ben je onder de invloed van bijvoorbeeld het nieuws? Dan voel je dingen zoals bezorgdheid, gebrek aan vrijheid en overheerst worden.

Mensen denken daardoor dat er een bron van kwaad is. Maar er is geen bron van kwaad. Dat verzinnen mensen om een excuus te hebben om zich rot te voelen. Er is echter alleen een bron van pure positieve energie. Ervaar je een negatief gevoel? Dan komt dat doordat je je afsluit van die bron met positieve energie.

Dus wat je wél kunt doen? Focussen on joy natuurlijk 😉 Veel plezier daarmee!

Inzichten? Vragen? Let me know!

Was jij er ook bij afgelopen weekend? Wat was jouw grootste inzicht?
Laat het weten in de comments hieronder!

Of misschien ken je Abraham Hicks nog helemaal niet! Heb je nog vragen? Opmerkingen? Ook dan: kom maar door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *