Even voorstellen! Wie en wat is Focus on Joy?

Hoi, ik ben Janine en ik ben dol op schrijven, persoonlijke ontwikkeling en lekker & gezond eten. Ik geloof erin dat iedereen gelukkig en gezond kan leven. Maar hoe dan? Daar ga je op Focus on Joy meer over lezen!

De afgelopen jaren leerde ik ontzettend veel over mindset, voeding, weerstand, energie, beweging, rust, budgetteren, wet van de aantrekkingskracht, communicatie, gevoelens en behoeftes.

Ik kwam erachter dat ik zeer hoogsensitief ben, leerde waar bepaalde belemmerende gedragspatronen vandaan komen en hoe ik daarmee om kan gaan.

Meer rust, focus en vertrouwen

Wat dit me opleverde? Heel veel rust en helderheid. Meer zelfwaardering. Meer zelfvertrouwen. Meer focus op wat voor mij belangrijk is en het inzicht dat niet alles wat ik wil nú hoeft. Vertrouwen dat wat ik wil, vanzelf op mijn pad komt wanneer ik er klaar voor ben. En meer.

Mijn ervaring en kennis over deze onderwerpen wil ik graag delen, omdat ik denk dat ik met mijn verhaal mensen (jou?) kan helpen en inspireren.

Ik weet niet hoe vaak ik ga bloggen, maar op Instagram post ik inmiddels met enige regelmaat een bericht, dus volg me vooral ook daar!

Focus on Joy

En de naam Focus on Joy? Die bedacht ik al in 2014, toen ik op reis was in Scandinavië en in Zuid-Noorwegen in de bus van Farsund naar Kristiansand zat. Ik luisterde een podcast die ging over ‘joy’. Ik zat die dag niet zo lekker in mijn vel en besloot om me meer op joy te focussen. En hop, daar was het idee voor een site!

Photo by Julien Lavallée on Unsplash

En ik wil meteen een misverstand uit de weg halen: je focussen op joy is meer dan positief denken. Het is positief zíjn. Dus niet je negatieve gedachten wegdrukken en geforceerd aan positieve dingen denken terwijl je wilt janken. Bijvoorbeeld. Het gaat veel dieper dan dat. Maar dat lees je vanzelf in de blogs die eraan komen!

Twee voeten in de klei

Je verwacht het misschien niet als je bovenstaande leest, maar ik sta ook met twee voeten in de klei. Ik doe bijvoorbeeld aan crossfit, eet ketogeen, heb een fulltime baan als tekstschrijver bij de overheid en ben dol op online marketing.

Wat wil jij lezen op Focus on Joy?

Heb je na het lezen van dit blog al een vraag over één van de onderwerpen? Laat hem hieronder achter en wie weet kan ik er iets mee in een volgend blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *