Geluksmomentjes week 14 & 15!

Janine bij een rode Ford Mustang

Geluksmomentjes zijn natuurlijk wel érg makkelijk te vinden met dit zonnige weer! Maar ook op koude, regenachtige dagen is altijd wel een geluksmoment te vinden.

De afgelopen twee weken zaten er ook weer vol mee. Ik koos de 5 fijnste geluksmomenten uit om hier te delen. Geniet je mee?

1. Mijn vaatwasser is verhuisd naar de keuken!

Mijn vaatwasser is eindelijk aangesloten in de keuken in plaats van in de badkamer! Lang verhaal, maar hier keek ik al sinds oktober naar uit. Elke keer stond mijn wasmand voor de vaatwasser, voor de wasmachine, voor de wc of voor mijn wastafel. Irritant. En soms óp de vaatwasser. Maar dan kon ik er minder goed bij. En vaat bleef op het aanrecht staan omdat het superonhandig was om naar de badkamer te lopen.

I know, I know, luxe probleem. Maar oh wat ben ik er blij mee dat mijn vaatwasser de afwas nu gewoon in de keuken kan doen en de wasmand naast de wasmachine kan zetten!

Photo by Brooke Lark on Unsplash

2. Bloggen

Vorige week schreef ik een blog over het boek De pelgrimstocht naar Santiago, van Paulo Coelho. Wat is het heerlijk om weer te bloggen! Mijn gedachten ordenen, mijn hoofd leegmaken en (hopelijk) waarde delen. Toch heb ik het al superlang niet meer gedaan. Als freelance tekstschrijver schreef ik al veel en had de puf niet meer om privé ook nog creatief te schrijven. Ook zat mijn hoofd vol met andere dingen. Iets met oude overtuigingen loslaten en emoties laten gaan. Daarover komt nog een blog!

Ook vond ik dat mijn blogs perfect moesten zijn. Ik was immers freelance tekstschrijver, dus dan kon ik toch niet met teksten aankomen die niet magazine-waardig zijn? Maar fuck perfectie (zal ik daar ook maar een blog over schrijven?). Het blog over het boek is waarschijnlijk verre van perfect. Maar boeiend! Het is heerlijk om mijn gedachten op papier te zetten. De lessen over een tijdje terug te lezen. En om mijn gedachten te delen. Dankzij een stel lieve vrienden weet ik dat dat heel waardevol kan zijn!

3. Fotosessie in de Drentse bossen

Samen met een vriend van me ging ik op pad om foto’s te maken. Ik wilde graag leuke foto’s voor op Instagram, hij wilde graag zijn camera weer gebruiken. Prima deal toch? We reden naar een bos en een dorpje in de buurt en we vermaakten ons prima. Als je met een camera op pad bent, let je toch op andere dingen dan wanneer je ‘gewoon’ in het bos, of waar dan ook, wandelt. Wanneer gaan we weer?

Ford Mustang gespot!

4. Inspiratie voor mijn toekomstige huis

Dit weekend hielp ik iemand met het sauzen van de muren in zijn nieuwe huis. Een gloednieuw appartement van de woningstichting: daar heb ik ook mijn zinnen op gezet.

Mijn hoofd begon dan ook meteen te brainstormen over welke kleurtjes ik op de muren ga doen, welke meubels ik ga kopen en hoe ik het ga inrichten. Maar vooral: hoe het zou zijn om een huis te hebben waar ik geen geluiden hoor van de buren, waar ik langere tijd wil blijven en waar ik heerlijk tot rust kan komen. Zen!

Photo by Stefen Tan on Unsplash

5. Een longboard gekocht

Een tijdje geleden interviewde ik 2 longboardsters. Ze vertelden hoe relaxed het was om langs de Seine te cruisen. Longboarden sprak me al aan, maar vanaf dat moment helemaal. Wat lijkt het me heerlijk om met zo’n ding op pad te gaan en hem overal mee naartoe te kunnen nemen. Vrijheid! Een stuk beter dan OV voor kleine stukje (want: afhankelijk en veel mensen) en beter dan een vouwfiets (toch een stuk logger: die maak je niet zo even aan je rugtas vast).

Toen had ik het erover met collega’s en twee dagen later vond ik op Marktplaats een prima longboard voor beginners. Ik heb er nog steeds niet mee geoefend, maar dat komt!

Deel je jouw geluksmomentje?

Wat waren jouw geluksmomentjes deze week? Laat het hieronder vooral weten als je daar zin in hebt! Hoe meer vrolijkheid, hoe beter!

Random vrolijke foto van Unsplash <3
Photo by Sai De Silva on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *