Over mij

Kijk nou wat een geluksmomentje! De kat op mijn schoot heeft hilarisch grote poten. En ik zit naast een ren met ongelooflijk vals kraaiende haantjes. Op een zonnige zomerdag in een Drents dorpje.

De vriendin die deze foto maakte, genoot net zo hard en lachte nog harder mee om de grappige beestjes. Meer heb ik niet nodig om me gelukkig te voelen.

Janine geniet met een kat op schoot. Echt een geluksmomentje!

Ik ben Janine, dertiger, millennial, schrijver, hsp en vaak nieuwsgierig. En tegenwoordig voel ik steeds vaker weer dat kinderlijke geluk. En het is heerlijk! De afgelopen jaren is dat vaak anders geweest.

Regelmatig voelde ik me down en ik snapte niet waarom. Ik deed leuke dingen, kwam op toffe plekken en woonde in bijzondere anti-kraak panden. Bovendien, ik had toch leuk werk als freelance tekstschrijver? En leuke vrienden en lieve familie? Waarom voelde ik me dan toch vaak niet écht happy?

Het effect van gedachten

De afgelopen jaren leerde ik ontzettend veel over mezelf. Over mijn gedachten. Over het effect die die gedachten hebben op mijn geluk en gezondheid. Over hoe wij als mensen denken en waarom we dingen doen. Over communicatie. Energie. Voeding. Geld. Hoogsensitiviteit. Meditatie. En nog veel meer.

Op Focus On Joy deel ik met je wat ik heb geleerd. Want ik voel steeds meer dat ik heus wel een verhaal te vertellen heb. En dat ik daar anderen (jou?) mee help of inspireer om meer blijheid te voelen. Of om angsten onder ogen te zien.

Wat je ongeveer kunt verwachten?

  • spiritualiteit met 2 voeten in de klei
  • kracht en kwetsbaarheid
  • wet van de aantrekking en doelen stellen
  • inzichten en praktische sh*t
  • yoga en crossfit
  • sterker uit struggles komen
  • en meer. Is er een onderwerp waar je nieuwsgierig naar bent? Let me know! Dat kan het beste via mijn account op Instagram 🙂

3 belangrijke lessen over geluk

Een voorproefje: mijn drie belangrijkste lessen (maart 2019) zijn:

  • Focus op positiviteit, op wat je wel wilt, op je goed voelen. Én durf pijn en verdriet te voelen zodat het je los kan laten.  
  • Negatieve gedachten en gevoelens maken ons ziek, positieve gedachten en gevoelens helen en geven levensenergie.
  • Geluk zit in kleine momenten. In positieve gedachten en gevoelens. In verbinding voelen met anderen. En in nog veel meer!

Meer geluk? Focus on Joy!

Wil jij meer geluk ervaren? Meer vrolijke dagen? Meer zelfbewustzijn? Of ken je mij persoonlijk en ben je gewoon nieuwsgierig naar alles wat ik heb geleerd de afgelopen jaren? Hou dan deze site (en mijn Instagram!) in de gaten!

Photo by Fuu J on Unsplash